I-IV: 10.00-19.00, V: 10.00-18.00
+37065654515
prekių už 0,00 €
0
prekių už 0,00 €
0

13 ingr.

60 min.

200°C

Arabiška vištiena M'hammar kazane

Pasmulkinkite svogūnus ir paprikas, kad tilptų į blenderį. Svogūnus su paprikom ir čili pipiru sublenderiuokite į vientisą masę. Bulves nulupkite ir jei didelės pasmulkinkite. Smulkiai supjaustykite krapus ir petražoles.
Paruoškite Kamado BONO kepsninę tiesioginiam kepimui, uždekite anglis įdegėju, uždenkite dangtį ir palaukite kol temperatūra pakils iki 200 laipsnių. Pridarykite viršutinę ir apatinę oro sklendes, kad temperatūra laikytųsi tolygiai. Į kepsninę, tiesioginėje kaitroje, įstatykite kazaną, įpilkite ir gerai įkaitinkite aliejaus.
Dalimis, kad neatšaltų kazanas iš visų pusių apskrudinkite vištų blauzdeles. Išimkite ir atidėkite į šalį.
Jei reikia dapilkite aliejaus. Suberkite bulves ir pamaišydami kepkite, kol išorė apskrus. Bulvių vidus gali ir likti žalias. Išimkite ir atidėkite į šalį.
Į kazaną grąžinkite vištieną. Išmaišykite. Pagardinkite druska, pipirais, čili pipirų prieskoniais. Trindami tarp delnų suberkite kumino sėklas. Išmaišykite.
Supilkite maltų paprikų-svogūnų-čili masę. Išmaišykite. Uždarykite kazaną ir kepsninę ir oro sklendes palikite minimaliai. Palikite troškintis 20min.
Sudėkite apkeptas bulves ir lauro lapelius. Išmaišykite, kad bulvės pasinertų į skystį. Palikite troškintis dar apie 15-20 minučių, kol bulvės taps minkštos.
Paragaukite. Jei reikia dar įberkite druskos ar pipirų. Likus keletai minučių iki išėmimo užbarstykite dalį smulkintų krapų ir petražolių.
Skanaus!

Ingredientai

2 kg vištų blauzdelių
5-6 vnt. raudonos paprikos
1 Čili pipiras
6-7 svogūnai
Bulvės - vizualiai tiek pat kiek mėsos
Šv. Krapai
Šv. Petražolės
Aliejus
Čili prieskoniai
Druska, pipirai
1 a. š. kumino sėklos
3 lauro lapeliai