I-IV: 10.00-19.00, V: 10.00-18.00
prekių už 0,00 €
0
prekių už 0,00 €
0

6 ingr.

3 val.

120°C

KK rūkytas kalakutas

Kristupo Krivicko receptas
Kalakutą 24val mirkome KK marinate.
Po paros išimame, gerai nusausiname, į vidų truputį dedame ketvirčiais pjautytus svogūnus, česnakus, rozmariną.
Paruoškite Kamado BONO kepsninę netiesioginiam kepimui, uždekite anglis įdegėju, uždėkite nerūdijančio plieno kepimo groteles ir palaukite kol temperatūra pakils iki 120 laipsnių. Sudėkite rūkymui skirtas kaladėles, pridarykite viršutinę ir apatinę oro sklendes, kad temperatūra laikytųsi tolygiai.
Kalakutą dedame ant grotelių ir rūkome 3 val. Iki 75°C vidinės.
Temperatūrą paprasta matuoti naudojant dviejų zondų skaitmeninį termometrą.
Ištraukę iš kepsninės suvyniojame į foliją ir laukiame kol pravės. Tokiu būdu skūrelė bus minkšta ir valgoma.

Ingredientai

Kalakutas (apie 4 kg.)
2-3 svogūnai
Kelios šakelės rozmarino
5-6 skilt. česnako
3-4 vnt. ąžuolo rūkymo kaladėlių
KK marinatas