+370 600 03555  
I-IV: 10.00-20.00, V: 10.00-18.30
prekių už 0,00 €
0
prekių už 0,00 €
0

9 ingr.

30 min.

200°C

Kibinai

Dubenyje suplakite kiaušinius su cukrumi ir druska, įdėkite grietinės ir išmaišykite. Gautą mišinį supilkite į dubenį su miltais ir minkykite tešlą. Tešla turi būti elastinga. Jeigu reikia, pridėkite dar ~ 50 gramų miltų ir paruoštą tešlą laikykite 30 min. šaldytuve. Kol tešla šąla, paruoškite kibinų įdarą: smulkiai supjaustykite svogūną ir česnaką, suberkite į mėsą, pridėkite prieskonių pagal skonį ir išmaišykite. Atplėškite gabalėlį tešlos, kočėlu suformuokite apskritimą, į vidurį įdėkite mėsos įdarą. Užlipdykite kraštus ir aptepkite kibinus plaktu kiaušiniu. Paruoškite Kamado BONO kepsinę netiesioginiam kepimui, uždekite anglis įdegtuku ir palaukite, kol temperatūra pakils iki 200 laipsnių. Pridarykite sklendes. Kai kepsninė įšils, uždėkite deflektorių (arba daugiafunkcinę dviejų zonų kepimo sistemą) ir ant grotelių uždėkite kepimo akmenį. Sudėkite kibinus ir kepkite apie 30 minučių. Patarimas - pirma, nedėkite deflektoriaus ir kepimo akmens į kepsninę, kol anglys dega atvira ugnimi, nes gali užsidegti arba perkaisti kepimo akmuo ir prisvilti kibinai. Antra, kibinus kepkite patiesę kepimo popierių. Bus patogiau išimti iš kepsninės. Skanaus!

 

 

Ingredientai

2 kiaušiniai
150 gramų sviesto arba margarino
120 gramų grietinės
350-400 gramų miltų
1 arb.šaukštelis cukraus
400 gramų smulkiai kapotos kiaulienos arba avienos
2-3 česnako skiltelės
1 didelis svogūnas
malti juodieji pipirai, druska pagal skonį