I-IV: 10.00-19.00, V: 10.00-18.00
prekių už 0,00 €
0
prekių už 0,00 €
0

10 ingr.

30 min.

200°C

Kibinai

Paruoškite Kamado BONO kepsninę netiesioginiam kepimui, uždekite anglis įdegėju, uždėkite nerūdijančio plieno groteles, kepimo akmenį ir palaukite kol temperatūra pakils iki 200 laipsnių.
Pridarykite viršutinę ir apatinę oro sklendes, kad temperatūra laikytųsi tolygiai.
Dubenyje suplakite kiaušinius su cukrumi ir druska, įdėkite grietinės, įtarkuokite sviestą ir išmaišykite. Gautą mišinį supilkite į dubenį su miltais ir minkykite tešlą. Tešla turi būti elastinga. Jeigu reikia, pridėkite dar ~ 50 gramų miltų ir paruoštą tešlą laikykite 30 min. šaldytuve. Kol tešla šąla, paruoškite kibinų įdarą.
Smulkiai supjaustykite svogūną ir česnaką, suberkite į mėsą, pridėkite prieskonių pagal skonį ir išmaišykite. Atplėškite gabalėlį tešlos, kočėlu suformuokite apskritimą, į vidurį įdėkite mėsos įdarą. Užlipdykite kraštus ir aptepkite kibinus plaktu kiaušiniu.
Kibinus kepkite patiesę kepimo popierių. Bus patogiau išimti iš kepsninės. Skanaus!
 

Ingredientai

2 kiaušiniai
150 gramų sviesto
120 gramų grietinės
350-400 gramų miltų
1 arb.š. cukraus
400 gramų smulkiai kapotos kiaulienos arba avienos
2-3 česnako skiltelės
1 didelis svogūnas
malti juodieji pipirai, druska pagal skonį