I-IV: 10.00-19.00, V: 10.00-18.00
prekių už 0,00 €
0
prekių už 0,00 €
0

10 ingr.

40 min.

180°C

Plėšomų bandelių pyragas

Paruoškite Kamado BONO kepsninę netiesioginiam kepimui, uždekite anglis įdegėju, uždėkite nerūdijančio plieno groteles ir kepimo akmenį.
Palaukite kol temperatūra pakils iki 180 laipsnių. Pridarykite viršutinę ir apatinę oro sklendes, kad temperatūra laikytųsi tolygiai.

Pieną pakaitinkite. Palikite atvėsti iki kambario temperatūros. Tuomet supilkite šiltą vandenį, dėkite pusę cukraus ir mieles, išmaišykite ir leiskite pastovėti keletą minučių, kol mielės pradės veikti, rūgti, putoti.
Sviestą ištirpinkite, atvėsinkite.
Į dubenį suberkite miltus, druską, likusį cukrų. Supilkite šiek tiek šakute paplaktus kiaušinius su vanile. Pilkite pieno-mielių mišinį bei tirpintą sviestą, išmaišykite ir užminkykite tešlą. Minkykite apie 5-10 minučių, kol tešla taps glotni ir švelni. Dėkite tešlą į aliejumi pateptą dubenį, aptepkite šlakeliu aliejaus, kad nesusidarytų plutelė, dubenį apvyniokite plėvele ir palikite valandai ar dvi pakilti.
Kai tešla pakils, iškočiokite 25x50 cm stačiakampį.
Ištepkite tešlą tirpintu sviestu ir pabarstykite cukraus-cinamono mišiniu.
Supjaustykite tešlos stačiakampį į šešias lygias dalis (kiekviena dalis apie 8 cm ilgio), o tuomet kiekvieną dalį dar į 3 dalis. Į vieną krūvelę sudėkite po 3-4 kvadratėlius. Sustatykite juos per vidurį į riebalais išteptą ir kepimo popieriumi išklotą formą. Uždenkite formą plėvele ir palikite apie 30 minučių, kad pakiltų.
Kepkite pyragą 30-40 minučių, kol paruduos.

Ingredientai

400 g miltų
1/2 šaukštelio druskos
80 ml pieno
50 g sviesto
60 ml šilto vandens
50 g cukraus
10 g sausų mielių
2 kiaušiniai
1 šaukštelis vanilės ekstrakto

Įdarui:
50 g tirpinto sviesto
150 g cukraus
2 1/2 šaukštelio cinamono